Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Labels

Thursday, 30 June 2011

KERETA TERBANG..TERBAIKK..

Kereta terbang!! yeahh sesuatu yang sangat menarik kan.. Pasti korang juga tertarik untuk melihat sendiri bagaimana rupanya. DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) sedang berusaha untuk mencipta sejenis kereta terbang yang berfungsi untuk memenuhi keperluan di darat mahupun di udara. Kenderaan ini boleh dikatakan 3 dalam 1 kerana ia memiliki kebolehan kenderaan lain seperti kereta, helikopter dan pesawat terbang sekaligus.




Inilah yang dimaksudkan kereta terbang itu..

Kenderaan ini dikenali dengan nama DARPA Transformer TX. Kenderaan ini dilengkapi dengan pelbagai alat persenjataan dan boleh berjalan sejauh 280 mil (450 km) baik di darat mahupun di udara. Transformer yang dilengkapi dengan teknologi cangggih ini juga boleh dipandu oleh sesiapa sahaja termasuk aku dengan kelajuan sehingga 104 km/ jam ketika berjalan di darat atau 241 km/ jam pada ketika di udara.. 

Hmm, memang hebat manusia zaman sekarang nii.. Macam-macam boeh diciptanya..huhu..

9 comments:

fatin de' evandieyla said...

waw.. hebat lah kalau macam ni :))

lisa said...

dasyat wei..:)

aCu atiQ said...

perghh... :D

syiela said...

Dasat ni... x sabar tgu d pasaran :)

danish said...

syoknya . tak yah naik kapal terbang la camni

Roti Telur said...

@danish yup..tak payah susah-susah nak tempah tiket flight..huhu

Farhana Jafri said...

cnfirm berjuta klau nk beli ni.. huuu~~~

jemput singgah ANASAURUS :)

PenDekAr LauT said...

Hebat betul.. AKu nak satu gak ni...Senang ke mana2.heheheh

cikida said...

puhhhhh,,,best gilo kalo dapat nih,..memang x dok umah la cmni..hhehe