Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Labels

Monday, 6 June 2011

CARA-CARA MEMBUAT LUKA PALSU&EDISI MINTA MC

Okay ni ada cara-cara untuk membuat luka palsu macam MAIL LAMBUNG yeah.haha.Kalau nak minta MC boleh la buat macam di bawah dan tunjuk dekat bos anda.

Cara-caranya :

1. Alat-alat dan material yang diperlukan : 
Dakwat merah, pencungkil gigi, cotton buds, span cuci pinggan dirumah anda dan gam.
2. Buat “area luka” menggunakan gam .
3. Tunggu sampai gam kering.
4. Gunakan pencungkil gigi untuk menadjust area luka pada gam.

5. Ratakan gam dan bentukkan kawasan luka dengan span.

















6. Samarkan kawasan luka dengan sedikit dakwat merah.


















7. Ratakan gam dengan pencungkil gigi untuk membentuk “broken skin”.


















8. Sapukan dakwat merah di kawasan luka menggunakan pencungkil gigi.














9. Bentukkan dakwat merah menggunakan cotton bud.














10. Luka palsu dah siap. 














Dan boleh la tunjuk dekat bos anda.Boleh beraksi macam MAIL LAMBUNG dah.hukhuk.Mudah ja kan?kehkeh.


Ni gambar contoh selepas dah siap buat luka palsu tu.Nampak ganaih habaq hang.Sekian.

19 comments:

~LoVE PiNk~ said...

fuyoo..nmpak real...hee

PenDekAr LauT said...

Memang real.. Baguih gak kalau nak wat jahat ni. hehehehehehe. Tak boleh diamalkan. Dosa..Hehehehehe

Roti Telur said...

~LoVE PiNk~ : yup nampak macam real ja.huhu

Roti Telur said...

PenDekAr LauT : jangan sesekali buat jahat,tuhan tak suka.kehkeh

Suria said...

kreatif..!!
tp geli laaa..hihi :D

momoe love said...

terrrbbaaeekkk lowrhh.. hahax..

nsdahlia said...

fuh. cool giler! boleh diaplikasikan ni!

follow sini~

Cambest said...

fuyoo... senangnye

hahaha

selalu dapat MClah aku pasni

Mar said...

nmpak real,.tuto utk luka pon ada.macam2.:)

ABU said...

wah first time jumpa tuto mcm ni..tq

PenDekAr LauT said...

Roti telur : bukan jahat bro.. Buat nakal je sekali sekala.. Hehehehe

TeAqArH said...

wah..cm real la luka tu...tp xleh nk aply..x reja lg...^_^

alinac lover said...

hahaha real!

liennasts said...

wahaha gini punya tutorial pun ada??

Mr Danel said...

jahah..aku nk buat mntk mc kat lectrue lah.ekh kn gi uk nk mntk mc..damn..mlas lah!

Anonymous said...

haha..arghhh..luka parah..

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

Orang yang ajaq nie...dapat saham kot .. :P

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

Orang yang ajaq nie...dapat saham kot .. :P

Apeq Chai said...

style giler . hahahha
mohon share yerk :D